Bali Oil Massage

 De originele Balinese stijl is in de jaren verder verfijnd door een combinatie van technieken uit Zweedse massage, Acupressure, Reflexology en Aromatherapy. Balinese Massage wordt meestal gebruikt voor ontspanning, maar kan in veel gevallen ook goed toegepast worden om spieren los te maken en pijnlijke plekken in spieren te verlichten.

Traditionele Balinese Massage is van oorsprong een stevige massage welke tot diep in de spieren kan worden gevoeld.

 

Acupressure is een belangrijk element van de Balinese Massage. Bij deze techniek wordt een stevige druk toegepast op specifieke punten van het lichaam, wat helpt om de spieren te ontspannen. Er wordt verondersteld dat het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen, door deze druk wordt gestimuleerd. Acupressuur kan ook helpen om de bloedstroom te bevorderen en pijn te verlichten.

Reflexology is een behandelmethode welke een beetje vergelijkbaar met acupressuur. Reflexology is met name het onder druk te zetten van bepaalde delen van het lichaam, zoals voeten, handen en oren. Er wordt verondersteld dat deze lichaamsdelen een bepaalde verbinding hebben met verschillende organen en lichaamssystemen; door druk uit te oefenen op deze reflexpunten, kunnen problemen met bepaalde organen of de algemene gezondheid van een persoon worden aangepakt.

Aromatherapy maakt gebruik van essentiële oliën of etherische oliën, welke essentieel onderdeel zijn van een Balinese Massage. Deze oliën zijn meestal geurend, helpen de spieren te ontspannen en de geest te kalmeren. Een verscheidenheid van oliën kan worden gebruikt.

De behandeling werkt vooral goed tegen stress en voor ontspanning, bij pijnlijke gewrichten en spieren.

Terug naar Massages